Bedrijven

Een menselijk avontuur in het hart van de natuur.

Route de Maredsous

Een natuurwandeling rond de abdij van Maredsous

De streek zit vol pittoreske plekjes die uitnodigen tot een fietstocht in een gevarieerd en authentiek landschap.

De tocht begint in Profondeville, een prachtig Maasdorp dat de rivier tot zijn onafscheidelijke metgezel heeft gemaakt. U fietst langs de Maas, langs het jaagpad om de villa’s van Mosan te bekijken en komt aan bij het tuinlandgoed Annevoie waar de pracht en praal van de Franse stijl harmonieus samengaan met Engelse romantiek en Italiaanse verfijning. Deze tuinen zijn de enige watertuinen in België die tot de mooiste van Europa behoren.

Vervolgens gaat u via landweggetjes de vallei van de Molignée over om de naburige dorpen te ontdekken, en niet zomaar dorpen!

In de meanders van de Molignée ligt Sosoye, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, met zijn typische kalkstenen huizen en geklasseerde gebouwen.

U vervolgt uw wandeling naar de beroemde abdij van Maredsous, gesticht in 1872 en een van de mooiste van België! Profiteer van uw bezoek om de architectuur van het klooster te bewonderen en proef de beroemde kazen en bieren van Maredsous!

Na dit moment van ontspanning neemt u de weg tussen weilanden en beken om het dorp Arbre te bereiken, genesteld in een groene omgeving, het wordt bewonderd door vele wandelaars.

Praktische informatie:

Min. 10 personen per groep

Reisduur:  1/2 dag

Afstand: +/- 50 kms.

Niveau : Beginner – intermediate

Mogelijke Datums

Vertrek elke dag mogelijk van 01 maart tot 30 november 2023.

Afspraak

Vertrek van Profondeville of Maredsous

Vertrek gegarandeerd vanaf (pers.) : 10

Facebook
Facebook
Instagram
0
VOTRE PANIER
  • No products in the cart.