De Routes van een dag

Elke dag heeft zijn eigen tour

Door middel van gepersonaliseerde tours, zijn er ritten voor al uw wensen! Ontdek voor één dag de geneugten van elektrisch ondersteunde fietsen. E-Bike Trip zorgt voor uw reisroute, fietsverhuur, gps, roadbook .

Tarief

60,00€ per persoon

Profondeville – Maredsous 

Natuurwandeling rond de abdij van Maredsous

De streek is rijk aan pittoreske plekjes die uitnodigen tot een fietstocht door afwisselende en authentieke landschappen.

De tocht begint in Profondeville, dit mooie Mosaanse dorp heeft van de rivier zijn onafscheidelijke metgezel gemaakt. U rijdt langs de Maas, langs het jaagpad om de villa’s van Mosan te bekijken en komt aan in de tuinen van Annevoie waar de pracht en de majesteit van de Franse stijl harmonieus samengaan met Engelse romantiek en Italiaanse verfijning. Deze tuinen zijn de enige watertuinen in België die tot de mooiste van Europa behoren.

Vervolgens zult u een beetje hoogte nemen om de vallei van de Molignée te domineren via landweggetjes om de naburige dorpen te ontdekken en niet zomaar dorpen!

In de meanders van de Molignée ligt Sosoye, een van de mooiste dorpen van Wallonië, met zijn typische kalkstenen huizen en geklasseerde gebouwen.

U vervolgt uw wandeling naar de beroemde abdij van Maredsous, gesticht in 1872 en een van de mooiste van België! Profiteer van uw bezoek om de architectuur van het klooster te bewonderen en de beroemde kazen en bieren van Maredsous te proeven!

Na dit moment van ontspanning, neemt u de weg tussen weiden en beekjes om het dorp Arbre te bereiken, genesteld in een groene omgeving, het wordt bewonderd door vele wandelaars.

Terug naar Profondeville

Afstand : ongeveer 50 km. Mogelijke afwijking van de 7 Meuses (die een grotere inspanning vergen)

Niveau : Beginner-gemiddeld

Namen – Citadelle

De Route van la Capitainerie

Een rit rijk aan natuurlijk en historisch erfgoed, maar niet alleen dat…

Een ideaal elektrisch fietsavontuur om je hoofd leeg te maken en onderweg mooie ontdekkingen te doen!
U vertrekt aan de Capitaineries in Namen en rijdt langs de Maas om het dorp Wépion te ontdekken, de bakermat van de wereldberoemde aardbei.
Zet uw tocht voort in het mooiste landschapsgedeelte van de Mosan-vallei, met talrijke kliffen en weelderige decors zoals de beroemde tuinen van Annevoie.
Als u de landweggetjes doorkruist en de naburige dorpen voor u ziet, rijst de Citadel van Namen, het meesterwerk van Vauban, als bij toverslag op uit een andere tijd! Dit uitzonderlijke erfgoed heeft de sporen van elke periode van zijn 2000 jaar kunnen bewaren.

In Namen is de kunst van het goed leven alomtegenwoordig. Sluit uw dag af aan boord van onze aak of op ons drijvend terras van 144 m² om te genieten van een moment van ontspanning aan de rand van het water onder het genot van een drankje of een hapje, met een adembenemend uitzicht op de Citadel.

En waarom zou u uw ontdekking van de stad niet vanuit een andere hoek voortzetten met een tochtje op een elektrische boot, peddel of kajak.

Afstand : ongeveer 40 km. 

Niveau : Beginner-gemiddeld

Dinant – Maredsous

Dochter van de Maas...

Dinant, de “Dochter van de Maas”, dankt zijn bijnaam aan zijn bijzondere ligging tussen de kliffen en de rivier. De stad ligt letterlijk ingebed tussen de Maas en de rotsen, wat haar haar charme geeft. Dinant is de stad van Adolphe Sax, de beroemde uitvinder van de saxofoon, en is een echte ansichtkaart!

U begint uw wandeling langs de Maas en kijkt onvermijdelijk in de richting van de Citadel en de bolvormige klokkentoren van de Collegiale kerk. Tijdens deze opwarmingsrit langs het jaagpad zult u genieten van de mystieke sfeer van de plaats!

E-Bike Trip biedt u de mogelijkheid om op het ritme van de natuur de schatten te ontdekken die in de streek verborgen liggen!  De tuinen van Annevoie, de enige watertuinen in België en een van de mooiste van Europa, het kasteel van Bioul en zijn wijngaard.

U wandelt door weiden, bosjes en steile valleien om het eerste deel van de etappe af te sluiten waar u, in uw eigen tempo, de abdij van Maredsous bereikt, een van de mooiste van het land! Profiteer van uw bezoek om de architectuur van het klooster te bewonderen en de beroemde kazen en bieren van Maredsous te proeven! Na dit moment van ontspanning, zult u andere dorpen doorkruisen en niet zomaar een! Maredret, Sosoye en zijn beroemde berg, Falaen en zijn kalksteen, deze laatste geklasseerd bij de privé club van de mooiste dorpen van Wallonië…

Terug naar Dinant

Afstand : ongeveer 50 km

Niveau : Beginner-gemiddeld

Facebook
Facebook
Instagram
0
VOTRE PANIER
  • No products in the cart.