+32(0)486 84 81 16 reservation@e-biketrip.be

De Trappisten Route

Bent u klaar om de 3 voorouderlijke juwelen van het Belgisch bier te ontdekken? De Trappistenroute brengt u naar de 3 Waalse Trappistenabdijen, Rochefort, Orval en Chimay! Een circuit met etappes tussen 60 en 80 km per dag, ideaal voor levensgenieters, ervaren fietsers of eenvoudige amateurs.

Activiteiten in de omgeving

 

De trip in een samenvatting

 

E-Bike Trip biedt u een authentieke rondrit die u via landwegen door de drie Waalse abdijen voert. Een 6 daagse tour waar grenzen zullen worden overschreden en onverwachte ontmoetingen zullen worden gemaakt…

Niveau:

Gemiddeld. Parcour van ongeveer 350 km. Als u een regelmatige fietser bent, op lange afstanden, dan is dit uw DADA.

60 tot 80 km/dag waarbij het hoogteverschil, als dat er is, u niet zal afschrikken. De route loopt voornamelijk over fietspaden, geasfalteerde boerenpaden of kleine wegen zonder veel verkeer. Het terrein is nogal heuvelachtig.

Tarief

Vanaf 1250€ per persoon

Tijdelijke sluiting van de Trappisten Route

COVID-19. Als gevolg van de gezondheidsmaatregelen die de Belgische regering heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden voor personen die hun hoofdverblijfplaats in België hebben. Dank u voor uw begrip. Zorg goed voor jezelf en je dierbaren!

Het programma

 

Dag 1

Aankomst in de late namiddag in Namen

Installatie in uw hotel en vrij bezoek van deze prachtige stad. Een echte aanrader: de citadel van Namen, die altijd een strategische positie in het hart van Europa heeft ingenomen. De citadel van Namen, een middeleeuws overblijfsel van onschatbare waarde, getuigt vandaag van 2000 jaar geschiedenis.

U doorkruist het stadscentrum om de mooiste plekjes van het oude Namen te ontdekken: het Belfort, de Schouwburg, het Parlement van Wallonië, de Place de l’Ange of het Bisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Saint-Aubain, het Provinciaal Paleis, de kerk van Saint-Loup. En niet te vergeten de Place Marché aux légumes, waar zich het oudste café van Namen bevindt: de Ratin-Tôt. Ontdek tenslotte de stad zoals u ze nog nooit gezien hebt dankzij de kabelbaan van de stad!

Optioneel: boottocht

Overnachting en ontbijt in een hotel of pension.

Dag 2

U verlaat Namen langs de oevers van de Maas en bereikt Chimay via landweggetjes…

Overnachting en ontbijt in een hotel of pension.

Afstand : ongeveer 75-80 km

Dag 3

Chimay- Abdij van Scourmont-Donchery

Na het aanbevolen bezoek aan Chimay, wereldwijd bekend om zijn trappistenbier en -kaas, maar ook om de 1000 jaar geschiedenis die het weerspiegelt, doorkruist u de kleine dorpjes van Frankrijk met een paar honderd inwoners in een meest natuurlijke omgeving om uw accommodatie te bereiken.

Overnachting en ontbijt in een hotel of pension.

Afstand: ongeveer 75-80 km

Dag 4

Donchery – Orval – Chassepierre

Het fietspad brengt u van Donchery naar Sedan langs de Maas. U zult uw reis voortzetten naar de abdij van Orval. Notre-Dame d’Orval, gesticht in 1132, is een van de opmerkelijkste cisterciënzer abdijen in België. Ontdek een historische plaats, kunstcollecties en een beroemd trappistenbier, in een van de mooiste streken van België, in de Gaume.

U vervolgt uw reis naar het lieflijke dorpje Chassepierre, een paradijs voor schilders en een van de mooiste dorpjes van Wallonië. Het dorp Chassepierre, gewiegd door de Semois, verleidt onmiddellijk met zijn idyllische omgeving en zijn oude landelijke huizen. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de kerk, de oude molen, een oud washuis…

Overnachting en ontbijt in een hotel of pension.

Afstand: ongeveer 70 km

Dag 5

Chassepierre-Rochefort

U volgt de Semois en ontdekt de mooiste landschappen van de Gaumestreek met aan het eind van de route het stadscentrum van Rochefort.

Overnachting en ontbijt in een hotel of guesthouse.

Afstand: ongeveer 65 km

Dag 6

Rochefort-Namur

U begint met de abdij van Rochefort, op 3 kms van het stadscentrum. Een juweeltje van sereniteit om te ontdekken in de rust en het respect van de congregatie van Trappistenbroeders die er nog steeds wonen.

U vaart langs de Maas naar Profondeville waar een schipper u zal uitnodigen om mee te varen in een privé-boot* om uw tocht idyllisch af te sluiten of u eindigt uw tocht langs de Maas naar Namen. Betovering gegarandeerd.

Einde van het verblijf na de etappe

Afstand: ongeveer 60 km

Optie: Extra nacht om van deze prachtige stad te genieten. Overnachting en ontbijt in een hotel of guesthouse.

Mogelijke Datums

Vertrek elke dag mogelijk van 01 april tot 31 oktober 2021.

Reservering één week op voorhand vereist.

Afspraak

Dag 1 tussen 16 en 18 uur in uw hotel in Namen.

Einde van het verblijf op dag 6 in de late namiddag in Namen.

Vertrek gegarandeerd vanaf (pers.) : 2

Praktische details

Hosting

De accommodatie is in nacht en ontbijt (B&B), in een tweepersoonskamer (of een eenpersoonskamer met toeslag) in 2**, 3*** en 4*** hotels, bed and breakfast of gîtes geselecteerd voor hun gastronomische, comfortabele en vriendelijke karakter.

Maaltijden

Verblijf in nacht en ontbijt (B&B). Voor dit pakket zijn de avond- en lunchmaaltijden en drankjes voor eigen rekening. U hebt echter de mogelijkheid om bij sommige deelnemende accommodaties een picknick te boeken op het moment van inschrijving.

Bagagetransport

Inbegrepen. Uw bagage mag niet zwaarder zijn dan 20 kgs, maar als u het gewicht kunt beperken, zullen we u zeer dankbaar zijn.

Handbagage

U draagt alleen uw persoonlijke bezittingen voor de dag; uw bagage wordt door onze verzorging per voertuig vervoerd.

Bagagetransport

Inbegrepen. Uw bagage mag niet zwaarder zijn dan 20 kgs, maar als u het gewicht kunt beperken, zullen we u zeer dankbaar zijn.

Maaltijden

Verblijf in nacht en ontbijt (B&B). Voor dit pakket zijn de avond- en lunchmaaltijden en drankjes voor eigen rekening. U hebt echter de mogelijkheid om bij sommige deelnemende accommodaties een picknick te boeken op het moment van inschrijving.

Facebook
Facebook
Instagram