Route de Maredsous

Profondeville-Maredsous

Natuurwandeling rond de abdij van Maredsous

 

Profondeville – Maredsous 

Natuurwandeling rond de abdij van Maredsous

De streek is rijk aan pittoreske plekjes die uitnodigen tot een fietstocht door afwisselende en authentieke landschappen.

De tocht begint in Profondeville, dit mooie Mosaanse dorp heeft van de rivier zijn onafscheidelijke metgezel gemaakt. U rijdt langs de Maas, langs het jaagpad om de villa’s van Mosan te bekijken en komt aan in de tuinen van Annevoie waar de pracht en de majesteit van de Franse stijl harmonieus samengaan met Engelse romantiek en Italiaanse verfijning. Deze tuinen zijn de enige watertuinen in België die tot de mooiste van Europa behoren.

Vervolgens zult u een beetje hoogte nemen om de vallei van de Molignée te domineren via landweggetjes om de naburige dorpen te ontdekken en niet zomaar dorpen!

In de meanders van de Molignée ligt Sosoye, een van de mooiste dorpen van Wallonië, met zijn typische kalkstenen huizen en geklasseerde gebouwen.

U vervolgt uw wandeling naar de beroemde abdij van Maredsous, gesticht in 1872 en een van de mooiste van België! Profiteer van uw bezoek om de architectuur van het klooster te bewonderen en de beroemde kazen en bieren van Maredsous te proeven!

Na dit moment van ontspanning, neemt u de weg tussen weiden en beekjes om het dorp Arbre te bereiken, genesteld in een groene omgeving, het wordt bewonderd door vele wandelaars.

Terug naar Profondeville

Afstand : ongeveer 50 km.

Niveau : Beginner-gemiddeld

Tarief

70€ per persoon

Mogelijke Datums

Vertrek elke dag mogelijk van 01 maart tot 30 november 2023.

Afspraak

Vertrek van Profondeville

Vertrek gegarandeerd vanaf (pers.) : 2

Facebook
Facebook
Instagram
0
VOTRE PANIER
  • No products in the cart.