+32(0)486 84 81 16 reservation@e-biketrip.be

De Naamse Route

Ontdek de rijkdom van de Mosan vallei door middel van een authentieke en uitzonderlijke fietstocht.De streek van Namen zit vol goudklompjes om te ontdekken! Een natuurbad waar de Maas versmelt tot de horizon, betoverd door de vallei en de typische charme van haar dorpen die tot de mooiste van Wallonië worden gerekend.

Activiteiten in de omgeving 

 

De trip in een samenvatting

E-Bike Trip biedt u een tocht langs het water en in het hart van de natuur tussen kastelen, kasteeltjes, abdijen, stroompjes en rivieren! Een fietstocht van 2 of 3 dagen, die kan worden aangepast aan het aantal kilometers dat u per dag wenst af te leggen.  De Maas, een rivier, een vallei, het is ook de rijkdom van een nabijgelegen maar soms onbekend erfgoed!

Niveau:

Beginner-gemiddelde.Tocht van ongeveer 100 km. De route begint in Profondeville of Namen. Het is ook mogelijk om het af te maken door terug te keren naar Namen. Reken 15 extra km’s op de heenreis en 15 extra km’s op de terugreis als u in Namen begint en terugkeert.

Door dit circuit, bent u in staat om meerdere dagen te rijden. 40 tot 55 km/dag met of zonder hoogteverschil.

De Maasvallei biedt een uitzonderlijk uitzicht! Tussen sportactiviteiten, avonturen, vrije tijd, ontspanning en bezoeken door, zult u vele mogelijkheden hebben om van uw verblijf tussen Namen en Dinant een uniek en onvergetelijk moment te maken.

 

Tarief

Vanaf 1250€ per persoon

Optie : Privé cruise

Maak uw reis onvergetelijk door uw verblijf af te sluiten met een ongewone ervaring: vanuit Namen vaart u aan de zijde van kapitein Michel en geniet u vanuit een ander perspectief van de onmiskenbare charmes van de stad Namen. Afmeren en einde van uw verblijf in Namen

Het programma

 

Dag 1

Namen (Profondeville) – Dinant

Welkom op de dag van vertrek. Bij het verlaten van Namen, presenteert de ontspannen sfeer van de RAVeL van de Maas zich aan u. Geleidelijk aan komt u in het mooiste landschapsgedeelte van de Maasvallei, met zijn talrijke kliffen en weelderige plaatsen zoals de beroemde tuinen van Annevoie. Vervolgens verlaat u de Ravel om via landweggetjes een beetje hoogte te nemen en de vallei van de Molignée te domineren.  Ontdek de naburige dorpen en niet zomaar dorpen!

In de meanders van de Molignée ligt Sosoye, één van de Mooiste Dorpen van Wallonië, met zijn typische kalkstenen huizen en geklasseerde gebouwen. Falaën en zijn geklasseerde kasteelhoeve!

U vervolgt uw tocht naar de beroemde abdij van Maredsous, gesticht in 1872 en een van de mooiste van België! Profiteer van uw bezoek om de architectuur van het klooster te bewonderen en de beroemde kazen en bieren van Maredsous te proeven!

Na dit moment van ontspanning neemt u de weg tussen weiden en beekjes om de “dochter van de Maas” te ontdekken: Dinant, dat zijn bijnaam dankt aan zijn bijzondere ligging tussen klif en rivier. De stad ligt letterlijk ingebed tussen de Maas en de rotsen, wat haar haar charme geeft. Mis de kans niet om een duik te nemen in meer dan negen eeuwen geschiedenis door de citadel te bezoeken!  Het gebouw, dat trots uitkijkt over de stad Dinant en de Maasvallei, werd in 1821 gebouwd! Met de kabelbaan of te voet voor de moedigsten, bereikt u de top van dit fort, dat een adembenemend uitzicht biedt op de Maas en een van de mooiste valleien van België.

Overnachting en ontbijt in een hotel of pension. 

Afstand : ongeveer 50km

Optie: Aankomst in de late namiddag in Namen (Profondeville). Ontvangst in uw hotel en vrij bezoek van de stad en de omgeving.

Dag 2

Streek rond Dinant – Namen (Profondeville) :

U begint uw tweede dag aan de oever van de Lesse. U verlaat het toeristische centrum van Dinant om de rivier te volgen van Anseremme tot Pont-à-Lesse, terwijl u de prachtige natuurlandschappen bewondert, bezaaid met kastelen en rotsen. De natuur is weelderig, de charme van Wallonië werkt, het licht dat tussen de bomen doorvalt is prachtig!

Na een moeilijke klim ontdekt u het feodale kasteel van Vêves: met zijn prachtige torens en zijn prachtige houtwerk lijkt het kasteel van Vêves zo uit een sprookje te zijn gekomen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

U zult verder hoogte winnen voordat u in de richting duikt van het dorp Celles, genesteld in de heuvels. Het is een echt juweel van de Condroz van Namen! Mis de Romaanse collegiale kerk, de fontein, de stenen huizen en de kwaliteitsrestaurants niet.

Na deze natuurlijke en culturele onderbreking vervolgt u uw weg over landwegen en door de naburige afgelegen dorpjes. Tot slot volgt u de Maas tot in Namen waar u van de charmes van Namen kunt genieten tijdens een privé cruise (optioneel)

Terugkeer naar Profondeville (Namen)

Afstand : ongeveer 50km

Optie: Extra nacht om van deze prachtige stad te genieten. Overnachting en ontbijt in een hotel of pension.

Mogelijke Datums

Vertrek elke dag mogelijk van 01 april tot 31 oktober 2021.

Reservering één week op voorhand vereist.

Afspraak

Dag 1 tussen 09:00 en 10:00 uur op de bij de reservering aangegeven plaats

Einde van het verblijf op Dag 2 in de late namiddag

Vertrek gegarandeerd vanaf (pers.) : 2

Praktische details

Hosting

De accommodatie is in nacht en ontbijt (B&B), in een tweepersoonskamer (of een eenpersoonskamer met toeslag) in 2**, 3*** en 4*** hotels, bed and breakfast of gîtes geselecteerd voor hun gastronomische, comfortabele en vriendelijke karakter.

Maaltijden

Verblijf in nacht en ontbijt (B&B). Voor dit pakket zijn de avond- en lunchmaaltijden en drankjes voor eigen rekening. U hebt echter de mogelijkheid om bij sommige deelnemende accommodaties een picknick te boeken op het moment van inschrijving.

Bagagetransport

Inbegrepen. Uw bagage mag niet zwaarder zijn dan 20 kgs, maar als u het gewicht kunt beperken, zullen we u zeer dankbaar zijn.

Handbagage

U draagt alleen uw persoonlijke bezittingen voor de dag; uw bagage wordt door onze verzorging per voertuig vervoerd.

Bagagetransport

Inbegrepen. Uw bagage mag niet zwaarder zijn dan 20 kgs, maar als u het gewicht kunt beperken, zullen we u zeer dankbaar zijn.

Maaltijden

Verblijf in nacht en ontbijt (B&B). Voor dit pakket zijn de avond- en lunchmaaltijden en drankjes voor eigen rekening. U hebt echter de mogelijkheid om bij sommige deelnemende accommodaties een picknick te boeken op het moment van inschrijving.

Facebook
Facebook
Instagram