Route des familles

Samenzijn en unieke momenten delen midden in de natuur is een unieke ervaring! Eenvoudige tocht met korte etappes, ideaal voor fietsvakanties met vrienden of familie.

De trip in een samenvatting

E-Bike Trip biedt u een toegankelijke en flexibele fietstocht. Fiets over fietspaden en landweggetjes door de mooiste dorpen van Wallonië. Een tocht van 2, 3 of 4 dagen, afhankelijk van het aantal kilometers dat u per dag aflegt. Er zullen tal van activiteiten zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Om absoluut te ontdekken!

Niveau: Verblijf van ongeveer 130 kilometers.

 

Houdt u van sport? Tijdens deze tocht kunt u meerdere dagen fietsen : 25 tot 40 km per dag met of zonder hoogtestijgingen.

Een verblijf in vrijheid, zonder toezicht.

Ideaal voor gezinnen, koppels en vrienden! Een veelheid aan activiteiten voor ieders smaak!  Han-sur-Lesse : zijn grotten, speeltuinen en speleologieparcours.  Maar okk Chevetogne met zijn buitenzwembaden
of het bezoek aan het kleinste stadje ter wereld: Durbuy en zijn beroemde park Durbuy Adventure Valley.

Tarief

Op citaat

Het programma

Dag 1

Marche -en-Famenne – Han-sur-Lesse:

We verwelkomen u op de dag van vertrek. Een eerste dag met een comfortabele route en de doortocht van het dorp Rochefort en zijn beroemde abdij waar u kunt stoppen voor een eerste stop of ervoor kunt kiezen om uw weg te vervolgen naar Han-sur-Lesse. In Han-sur-Lesse,  kunt u  ondergronds gaan om een van de mooiste grotten van Europa te ontdekken. Een reis om vele geologische schatten te ontdekken… Het is ook mogelijk om het dierenpark te bezoeken om vele diersoorten te zien die in onze streken leven of geleefd hebben.

Overnachting en ontbijt in een hotel of guesthouse. 

Afstand: ongeveer 25 km.

Optie:  Aankomst in Marche-en-Famenne aan het eind van de middag. Check-in in uw hotel en vrij bezoek van de stad en de omgeving. Overnachting en ontbijt in een hotel of guesthouse.

Dag 2

Han-sur-Lesse – Chevetogne:

Vertrek vanuit het dorp Han-sur-Lesse in de richting van het Domaine de Chevetogne dat in het hart van Wallonië ligt. Tijdens deze tocht ontdekt u het dorp Lavaux Sainte-Anne en zijn weelderige kasteel, dat geklasseerd is als belangrijk erfgoed van het Wallonië. Een van de beroemdste gebouwen van Wallonië, symbool van “de Famenne”.

Op het domein van Chevetogne kan het hele gezin zich uitleven: gezellige ruimtes, wandelpaden door bossen en tuinen, sportvelden, speeltuinen en vele andere activiteiten.

Afstand: ongeveer 30 km.

Overnachting en ontbijt in een hotel, gîte of guesthouse. 

Dag 3

Chevetogne- Durbuy:

Laten we de reis voortzetten! Onderweg bewondert u de heuvelachtige weiden van de streek en zijn waterwegen om uiteindelijk het kleinste stadje ter wereld te bereiken: Durbuy. Onderweg passeert u vele boerderijen en krijgt u de kans om prachtige landschappen te zien.

U komt dan aan de grenzen van drie provincies (Luxemburg, Luik en Namen), aan de rand van het natuurgebied van de Ardennen. Durbuy, dat grenst aan de Ourthe (of omgekeerd), is rijk aan attracties en troeven. Na de ontdekking van het authentieke historische hart, zult u verwend worden met keuzes.

Durbuy is een elegante stad, maar biedt ook sterke sensaties en esthetische emoties. Het is een kwestie van smaak en kleuren (het groen van de bossen, het blauw van het water en de lucht en het grijs van de stenen). Ieder zijn ding en zijn reis !

Vormsnoeipark (gebeeldhouwde struiken), avonturenparken voor alle publiek (Adventure Valley Durbuy), kajakken, zomerlabyrint in een maïsveld van 11 hectare, kunstgalerijen… En eindeloze wandelpaden, te voet, op de mountainbike.

s Avonds, op het terras of voor de open haard, zullen uw zintuigen en uw geest vervuld zijn met gedachten aan Jan van Bohemen. Ja, geloof ons. Je zult hem bedanken. U zult begrijpen waarom we Durbuy hebben gekozen. Het is omdat het levendig en betoverend is, en de buitenwijken zijn zo groen en betoverend…

Afstand: ongeveer 40 km.

Overnachting en ontbijt in een hotel, gîte of guesthouse. 

Dag 4

Durbuy – Marche-en-Famenne.

Laatste dag van uw fietstocht en u zult in stijl eindigen! Aan de rand van de Fagne-Famenne, in een kleurrijk landschap van velden en weiden… Het dorp Weris, met zijn vele straten, steegjes en onregelmatig gevormde voetpaden. De liefhebber van mooie en oude stenen zal snel veroverd worden door de charme van dit landelijke dorp.

Maar voordat u het omliggende platteland intrekt om de legendarische stenen (het Duivelsbed, de Steen van Haina en de Pas-Bayard) en de meest prestigieuze en best bewaarde megalithische vindplaats van Wallonië te ontdekken, maakt u een wandeling door het dorpscentrum en zijn rijke erfgoed: huizen en boerderijen met vakwerkmuren, kalksteen of zandsteen volgen elkaar op en maken hier en daar plaats voor bijzondere elementen zoals bakkerijen, kapellen en andere opmerkelijke bomen. Een bezoek aan het Maison des Mégalithes zal een nuttige aanvulling zijn op uw wandeling en zal de gelegenheid zijn om te genieten van een frisse Dolmenius…

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

U zult uw fietstocht langs de ravel beëindigen.

Afstand: ongeveer 30 km.

Einde van het verblijf na de etappe

Optie: extra nacht -> overnachting en ontbijt in een hotel of guesthouse.

Mogelijke Datums

Vertrek elke dag mogelijk van 01 maart tot 30 november 2023.

Afspraak

Dag 1 tussen 09:00 en 10:00 uur op de bij de reservering aangegeven plaats

Einde van het verblijf op Dag 4 in de late namiddag .  Vertrek gegarandeerd vanaf (pers.) : 2

Praktische details

Hosting

De accommodatie is in nacht en ontbijt (B&B), in tweepersoonskamer (of eenpersoonskamer met toeslag) in 2**, 3*** en 4**** hotels, bed and breakfast of gîtes geselecteerd voor hun gastronomische, comfortabele en vriendelijke karakter

Maaltijden

Verblijf in nacht en ontbijt (B&B). Voor dit pakket zijn de avond- en lunchmaaltijden en drankjes voor eigen rekening. U hebt echter de mogelijkheid om bij sommige deelnemende accommodaties een picknick te boeken op het moment van inschrijving.

Bagagetransport

Met. Uw bagage mag niet zwaarder zijn dan 20 kg, maar als u het gewicht kunt beperken, zullen we u zeer dankbaar zijn.

Maaltijden

Verblijf in nacht en ontbijt (B&B). Voor dit pakket zijn de avond- en lunchmaaltijden en drankjes voor eigen rekening. U hebt echter de mogelijkheid om bij sommige deelnemende accommodaties een picknick te boeken op het moment van inschrijving.

Facebook
Facebook
Instagram
0
VOTRE PANIER
  • No products in the cart.