Route des châteaux

Ontdek de rijkdom van de Mosan vallei door middel van een authentieke en uitzonderlijke fietstocht.De streek van Namen zit vol goudklompjes om te ontdekken! Een natuurbad waar de Maas versmelt tot de horizon, betoverd door de vallei en de typische charme van haar dorpen die tot de mooiste van Wallonië worden gerekend.Een circuit van +- 50 km per dag (aan te passen aan uw wensen), ideaal voor liefhebbers van erfgoed en natuur.

Activiteiten in de omgeving

 

 

De trip in een samenvatting

E-bike tocht biedt u een tocht langs het water en in het hart van de natuur tussen kastelen, kasteeltjes, abdijen, stroompjes en rivieren! Een fietstocht van 2 of 3 dagen, die kan worden aangepast aan het aantal kilometers dat u per dag wenst af te leggen.  De Maas, een rivier, een vallei, het is ook de rijkdom van een nabijgelegen maar soms onbekend erfgoed!

Niveau: Tocht van ongeveer 100 km.

Door deze route, bent u in staat om meerdere dagen te rijden. 40 tot 55 km/dag met of zonder hoogteverschil.

De Maasvallei biedt een uitzonderlijk uitzicht! Tussen sportactiviteiten, avonturen, vrije tijd, ontspanning en bezoeken door, zult u vele mogelijkheden hebben om van uw verblijf tussen Namen en Dinant een uniek en onvergetelijk moment te maken.

Tarief

Op citaat

Het programma

Dag 1

Namen (Profondeville) – Dinant

Welkom op de dag van vertrek. Bij het verlaten van Namen, presenteert de ontspannen sfeer van de RAVeL van de Maas zich aan u. U komt door het dorp Wépion, het land van de wereldberoemde aardbei. Geleidelijk aan komt u in het mooiste landschapsgedeelte van de Maasvallei, met zijn talrijke kliffen en weelderige plaatsen zoals de beroemde tuinen van Annevoie. Vervolgens verlaat u de Ravel om via landweggetjes een beetje hoogte te nemen en de vallei van de Molignée te domineren.  Ontdek de naburige dorpen en niet zomaar dorpen!

In de meanders van de Molignée ligt Sosoye, één van de Mooiste Dorpen van Wallonië, met zijn typische kalkstenen huizen en geklasseerde gebouwen. Falaën en zijn geklasseerde kasteelhoeve!
U vervolgt uw tocht naar de beroemde abdij van Maredsous, gesticht in 1872 en een van de mooiste van België! Profiteer van uw bezoek om de architectuur van het klooster te bewonderen en de beroemde kazen en bieren van Maredsous te proeven!
Na dit moment van ontspanning neemt u de weg tussen weiden en beekjes om de “dochter van de Maas” te ontdekken: Dinant, dat zijn bijnaam dankt aan zijn bijzondere ligging tussen klif en rivier. De stad ligt letterlijk ingebed tussen de Maas en de rotsen, wat haar haar charme geeft. Mis de kans niet om een duik te nemen in meer dan negen eeuwen geschiedenis door de citadel te bezoeken!  Het gebouw, dat trots uitkijkt over de stad Dinant en de Maasvallei, werd in 1821 gebouwd! Met de kabelbaan of te voet voor de moedigsten, bereikt u de top van dit fort, dat een adembenemend uitzicht biedt op de Maas en een van de mooiste valleien van België.
Overnachting en ontbijt in een hotel of pension. 
Optie: Aankomst in de late namiddag in Namen (Profondeville).  Ontvangst in uw hotel en vrij bezoek van de stad en de omgeving.
Dag 2

Han-sur-Lesse – Chevetogne:

Vertrek vanuit het dorp Han-sur-Lesse in de richting van het Domaine de Chevetogne dat in het hart van Wallonië ligt. Tijdens deze tocht ontdekt u het dorp Lavaux Sainte-Anne en zijn weelderige kasteel, dat geklasseerd is als belangrijk erfgoed van het Wallonië. Een van de beroemdste gebouwen van Wallonië, symbool van “de Famenne”.

Op het domein van Chevetogne kan het hele gezin zich uitleven: gezellige ruimtes, wandelpaden door bossen en tuinen, sportvelden, speeltuinen en vele andere activiteiten.

Afstand: ongeveer 30 km.

Overnachting en ontbijt in een hotel, gîte of guesthouse. 

Mogelijke Datums

Vertrek elke dag mogelijk van 01 maart tot 30 november 2023.

Afspraak

Dag 1 tussen 09:00 en 10:00 uur op de bij de reservering aangegeven plaats

Einde van het verblijf op Dag 2 in de late namiddag . 

Vertrek gegarandeerd vanaf (pers.) : 2

Praktische details

Hosting

De accommodatie is in nacht en ontbijt (B&B), in tweepersoonskamer (of eenpersoonskamer met toeslag) in 2**, 3*** en 4**** hotels, bed and breakfast of gîtes geselecteerd voor hun gastronomische, comfortabele en vriendelijke karakter

Maaltijden

Verblijf in nacht en ontbijt (B&B). Voor dit pakket zijn de avond- en lunchmaaltijden en drankjes voor eigen rekening. U hebt echter de mogelijkheid om bij sommige deelnemende accommodaties een picknick te boeken op het moment van inschrijving.

Maaltijden

Verblijf in nacht en ontbijt (B&B). Voor dit pakket zijn de avond- en lunchmaaltijden en drankjes voor eigen rekening. U hebt echter de mogelijkheid om bij sommige deelnemende accommodaties een picknick te boeken op het moment van inschrijving.

Facebook
Facebook
Instagram
0
VOTRE PANIER
  • No products in the cart.