La Route de Crupet

Profondeville-Crupet

Crupet, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, onthult de charme van zijn smalle steegjes en zijn soms ongewone patrimonium.

 

Profondeville – Crupet

Crupet, een duivelse dorp.

Gelegen in het hart van de Condroz van Namen, behoort Crupet tot de gesloten club van de Mooiste Dorpen van Wallonië. Zijn charmante smalle straatjes, zijn oude molens en zijn middeleeuwse gevels zullen meer dan één bezoeker verleiden. De donjon, of de kerk met een 15e-eeuwse toren, maken dit charmante plaatje compleet.

Maar laten we eerlijk zijn, dat is niet de enige reden om naar Crupet te komen. Als veel toeristen naar dit kleine dorpje in het hart van een groen landschap trekken, dan is het vooral voor …. de “duivelsgrot”. Of u nu een liefhebber bent van religieuze kitsch of een vrolijke pelgrim, dit is de plek voor u.

E-bike trip biedt u de mogelijkheid om deze regio te verkennen, die ideaal is voor ontdekking en originele ritten. U begint uw tocht in Profondeville, dit mooie Mosan-dorp heeft van de rivier zijn onafscheidelijke metgezel gemaakt. U wandelt langs de Maas, langs het jaagpad om de Mosan-villa’s te bewonderen voordat u voor het eerst de sluis oversteekt om u in de vallei van de Bocq te wagen, die er soms uitziet als een echte kloof!

Na dit duivelse bezoek vervolgt u uw tocht door het achterland en de naburige dorpen om het Domaine de Ronchinne te vinden en vervolgens terug te wandelen naar de Maas..

Terug naar Profondeville

Circuit: +/- 50 kms.

Niveau: Beginner-intermediate

Tarief

70€ per persoon

Mogelijke Datums

Vertrek elke dag mogelijk van 01 maart tot 31 november 2022.

Afspraak

Vertrek van “Les 7 Meuses”

Vertrek gegarandeerd vanaf (pers.) : 2

Facebook
Facebook
Instagram
0
VOTRE PANIER
  • No products in the cart.